onsdag 14. mai 2014

Hjemmesydde tøybleier - første test

Vi skal bruke tøybleier på babyen når den kommer og når mor er "sygal" må hun jo prøve å sy noen bleier selv! Etter litt prøving og feiling ble det produsert 2 stk alt-i-ett tøybleier i går.

Mønsteret jeg har bruk er Darling Diapers UNLIMITED. Dette er et mønster som inneholder utrolig mange valg og muligheter og er på hele 89 sider! Det tok en stund å finne fram og bli kjent med mønsteret, men når jeg først hadde gjort det var det egentlig ganske enkelt! Man kan sy alle mulige varianter av bleier av dette mønsteret, så det er bare å prøve seg fram og finne en favoritt.

Alle stoffene jeg har brukt har jeg kjøpt på Diaper Sewing Supplies. I begge bleien har jeg bruk PUL (vanntett og pustende) som ytterstoff, mikrofleece som innerstoff og bambusfleece som absorberende lag/innlegg.

Testbleie nr. 1:
Jeg hadde egentlig tenkt til å prøve meg på lommebleier først, men i mønsteret anbefalte de ikke dette i str. nyfødt fordi det ble litt trangt og vanskelig å få inn innleggene. Jeg bestemte meg derfor for å lage en sidekneppet alt-i-ett bleie med fastsydde innlegg. Innlegget ble laget av 4 lag bambusfleece som jeg sydde fast i bleiens innerstoff. I det jeg skulle sy bleien sammen bestemte jeg meg for å fore hele bleien med et ekstra lag bambusvelour. Det skulle jeg nok ikke ha gjort for det førte til at det ble litt for mange stofflag i løpegangen til strikken rundt lårene og strikken ble ikke så myk og fleksibel som jeg hadde ønsket. Men bleien ble helt ok og her er resultatet:
Tilslutt måtte en av dokkene til jentene være modell:Testbleie nr. 2:
Da jeg skulle sy neste bleie gjorde jeg noen endringer. For at det skal går fortere å tørke bleien og for at bleien ikke skulle bli så klumpete sydde jeg fast kun 2 lag bambusfleece mellom ytterlaget og innerlaget. Jeg laget i tillegg et ekstra innlegg med 3 lag bambusfleece og et lag mikrofleece som kun henger fast bak i bleien. Brukte overlocken til å sy sammen innlegget. Droppet også det ekstra laget med bambusvelour. Denne bleien ble jeg veldig fornøyd med og resultatet ble slik:
 Også her må dokka være modell:3 kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...