søndag 12. mai 2013

Sykurs med Tine Solheim

Så langt har jeg stort sett sydd klær til barn. Det er forholdsvis enkelt da det ikke er så mye tilpassing. Jeg har lenge hatt lyst til å sy litt mer til meg selv, men synes det er vanskelig å få plaggene til å sitte perfekt.

Jeg kjøpte boka Magisk Søm av Tine Solheim med en gang den kom ut, men har liksom ikke turt å sette i gang med å sy fra den. Da jeg så at Tine Solheim skulle ha kurs med boka som utgangspunkt meldte jeg meg på med en gang. 27-28 april var jeg altså på kurs hjemme hos henne!Det var utrolig inspirerende og lærerikt å være sammen med henne i to hele dager. Vi var 8 heldige damer på kurset som skulle sy en eller annen variant av jakke. Veldig mye av tiden gikk med til å lære å tilpasse mønster til egen kropp.Vi gjorde endringer og la dette inn i mønsteret. Lærte noen triks når det gjelder å sette i armer også. Vi ble langt fra ferdige med jakkene så vi skulle nok ha hatt noen dager til, men jeg tror jeg har lært nok til å fullføre den.

Jeg har planer om å sy en hel drakt, men har altså bare kommet i gang med jakken. Den er sydd i et herlig ullstoff fra Saab tekstil og skal fores med rosa silke. Etter kurset har jeg satt i armene, men der har det stoppet litt opp. Har hatt mye å gjøre i det siste!

Slik ser jakken ut så langt:


Jeg er veldig fornøyd med høyre erme, men er litt usikker på det venstre:

Høyre erme

Venstre erme

Jakken skal pyntes med bånd langs halsen, kneppingen, rundt lommene (som ikke er sydd på enda) og på armene. Er veldig usikker på den pynten. Har kjøpt et bånd, men Tine mente jeg burde ha et bånd til. Men hva passer? Kan jeg bruke rosa kaninpels? Eller blir det litt voldsomt? Her er noen bilder av båndet jeg har kjøpt:


Så var det dette med knapper? Hva kan passe, tro?

Ja, så langt har jeg kommet. Forslag tas i mot med takk! 

Blir spennende å se hva jeg får til tilslutt!
6 kommentarer:

 1. Så flott jakke du syr! Det høres kjempekjekt ut å gå kurs med en skikkelig proff.
  Jeg er ikke noe flink på sånn pynting, så jeg har ingen råd å komme med der.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for det! Jeg er heller ikke vant til å pynte plaggene med bånd og slikt, men blir gøy å prøve!

   Slett
 2. Ååå, det så gøy ut med et slikt kurs! :D
  Jakken blir jo nydelig. :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Ja, veldig gøy med slikt kurs! Nå må jeg bare fullføre!

   Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...