søndag 7. oktober 2012

Lue og hals i ull

Jeg har hatt disse ullstoffene fra Myllymuksut liggende en stund nå. Har planer om å sy ullundertøy til jentene, men tenkte det kunne være lurt å prøvesy noen småting før jeg starter på de store ullprosjektene.

I helga ble det lue og hals til minstejenta. Jeg har tatt utgangspunkt i luemønsteret til Gekko, men laget en ribbkant slik at lua sitter litt bedre på. Den er likevel sydd i dobbelt stoff. Halsen har jeg bare tatt etter hode. Den er dobbel med rød ullinterlock innerst og pinnsvinull ytterst. Omkretsen er 40 cm og høyden er 25 cm.

Her er lua på tur (tatt i bruk før halsen var ferdig):


Lue og hals:Storesøster ble litt misunnelig og måtte prøve lillesøster sin hals:


Ettersom halsen var så populær måtte jeg sy en til storesøster da vi kom hjem. Den er litt større med omkrets på 45 cm, men samme lengde:


Disse ullstoffene er fantastiske, så jeg må nok bestille litt mer. Blir nok noen julegaver tenker jeg...15 kommentarer:

 1. Så deilige stoffene ser ut! Blir fristet til å kjøpe, jeg og!!? Uansett, luen og halsene er flotte! Og for en koselig blogg du har! Legger meg til som følger, jeg! Ha en fortsatt fin søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for hyggelig kommentar. Jeg er ganske ny på dette så da er det ekstra gøy med slike tilbakemeldinger! Hyggelig at du vil følge bloggen min! Og ja, ulla er utrolig deilig så den bør du prøve.

   Slett
 2. Heihei! Takk for kommentar på ulltightsen jeg har sydd! An spm om passform, i dette tilfellet er den super! Men jeg kan ikke huske om jeg har tilpasset mønsteret, jeg har sydd shorts av det i sommer, dermed bar mønsteret mitt med korte ben. Jeg bare forlenget dem nå til tightsen.
  Er bare å prøve :) foreslår ett billig stof som test først eks fleece!

  Lene

  SvarSlett
  Svar
  1. Ps keg har utvidelsen av boka, med mønster fra 8-11år! Men det går sikkert å bruke str 7 og legge til litt. Spørs jo hvor stor 8åringen er, min er 134cm!

   Slett
  2. Takk for tilbakemelding! Hadde helt glemt at boka bare går til 7 år. Jenta mi er bare 6 år, men 126 cm lang, så jeg må sy str 128. Tror jeg prøver å forlenge 7års mønsteret.

   Slett
 3. Så deilig det så ut med ull i lue og hals. Må sy litt mer i den ulla snart jeg også, den er jo så deilig :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det! Den ulla kan trygt anbefales ja!

   Slett
 4. Så fin lue og hals, har liggende litt av den ulla eg og. Må nok bli noen luer og halser av den og:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det! Luer og halsen er gode å ha framover!

   Slett
 5. Så fin blogg du har=) Giraffgenseren din lenger nede på sida her var jo heilt fantastisk.
  Har og planar om å bestille pinnsvinnulla. Ser herlig ut=)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Så hyggelig at du vil følge bloggen min!

   Slett
 6. Åh, de så herlige ut! Vi må nok snart avansere fra jerseyluer til ulluer her i huset og... Du lager forresten masse fint, veldig inspirert av kjolene dine :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for veldig hyggelig kommentar! Ullern er virkelig å anbefale ja! Siden det er så mye stretch i de kan man lage de litt strammere slik at de sitter bedre.

   Slett
 7. Så fine luene og halsene var! Legger meg til som følger jeg og :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det! Hyggelig at du vil følge meg!

   Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...